Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма с яйце

Гнезда от кайма с яйце

Рая ПешеваРая Пешева
Новак
8779
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Лесно за приготвяне, непретенциозно, но много вкусно ястие, което е перфектно за всякакъв повод"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • яйца - 4
  • магданоз - 5 стръкчета
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • галета - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с подправките, галетата и ситно нарязания пресен магданоз. Разделя се на четири равни части, от които се оформят кюфтета и с помощта на пръсти или лъжица се оформя в центъра им гнезда.

Нареждат се в намазнена тавичка и във всяко гнездо се чуква по едно яйце. Ястието се пече при силно загрята фурна до зачервяване на каймата и изпичането на яйцето.

При желание може да се настърже малко кашкавал върху всяко и се върне във фурната само да се запече кашкавалът.

Сервира се топло с гарнитура по избор (пържени картофки, изглеждащи като съчки, и салата).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: