Най-вкусното свинско с ориз

13/01/2017
"Попитахме десет независими експерти и те бяха единодушни, че това е най-вкусното свинско с ориз на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118 145
  • Преглеждания за месеца980
  • Преглеждания за седмицата1894
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва в тиган от всички страни, докато си смени цвета. Маха се от мазнината от тигана и се премества в порцеланова тава. В същата мазнина се задушават нарязаният на полумесеци стар лук и настърганият или нарязан морков.

След като омекнат зеленчуците, се добавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. После всичко се премества в тавичката при месото. Добавя се бульонът (водата) и подправките. Всичко се разбърква внимателно.

Ястието се премества в загрята фурна на 200 градуса. Когато напълно оризът поеме от течността, ястието е готово.

Свинското с ориз се поднася с нарязан магданоз.

Бон апети!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар