Затворена пица

13/01/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак13012371
"Затваряме пицата, за да стане плънката още по-ароматна и сочна, опитайте и ще се влюбите в италианската кухня "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към топлото млякото добавете прясната мая и захарта оставете малко да се разпени.

В пресятото брашно слагаме яйцето, олиото и млякото с маята, като замесваме тесто, което оставяме в продължение на 40-50 мин да втаса на топло.

Когато тестото е готово, го разделяме на 2 равни части. Едната я разточваме върху хартия за печене и я слагаме в тавата, в която ще печем.

Каймата се запържва в малко олио, поръсва се със сол и черен пипер на вкус.
Половината парчетата чедър ги нареждаме върху тестото, така че по края да остане малко празно пространство и отгоре слагаме изпържената кайма, лука, кетчуп и майонеза по ваш вкус.

Краставичките ги нарязваме на тънки кръгчета, които също слагаме отгоре.
След това отгоре слагаме и другите парчета чедър. Разбиваме яйцето и с него намазваме краищата на пицата, за да могат да се залепят с горното тесто.

Разточваме и другото тесто и го слагаме върху пица, като залепваме краищата, а с останалото яйце мажем отгоре.

Слагаме в предварително зарята фурна на 230°С в продължение на 25 мин. По време на готвенето пробиваме на няколко места с вилица.

Печем до златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар