Начин на приготвяне
Пресейте брашното. В затоплена вода сложете маята и захарта, за да се разтворят. Излейте течността в пресятото брашно, добавете 2 с.л. зехтин и започнете да месите.
Когато тестото се оформи, добавете солта. Продължете месенето още 5-6 мин.
Сложете тестото за тази вегетарианска затворена пица в купа, покрийте с парче домакински найлон и кърпа.
Приберете купата на топло, докато тестото удвои обема си.
Нарежете спанака и го бланширайте за 3-4 мин в подсолена вряща вода. Отцедете добре.
Прехвърлете спанака в тиган, добавете една цяла скилидка чесън и 2-3 с.л. зехтин.
Сложете на котлона и запържете, докато се изпари всичката вода и спанакът остане на мазнина.
Отдръпнете от котлона и извадете скилидката чесън. Втасалото тесто разделете на две еднакви части. Разточете на кръгове.
В единия карай сложете от спанака и отгоре парчета моцарела. Захлупете с другия край и притиснете ръбовете добре, за да не изтече плънката.
Намажете всяко калцоне със зехтин и оставете отново за 20 мин.
Изпечете приготвената затворената пица на 220°C в предварително загрята фурна за около 10 мин или до приятен загар!
Да ви е сладко!