Начин на приготвяне
Изчистете рибата от костите и кожата.
Хлябът го нарязваме на парчета, като махнем кората и го заливаме с вода да се накисне малко.
След това и рибата, и хлябa пускаме през месомелачка и добавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме хубаво. Като добавим и яйцето, пак разбъркваме.
От готовата смес оформяме кюфтета, като ги сплескваме да са около 2 см.
Потапяме в галета и пържим около 10 мин от двете страни на бавен огън.
Ако желаете, може и на фурна да се изпекат, като е нужно предварително да е загряна на 180 градуса, и се пекaт също 10 мин.
Сваряваме картофите, обелваме ги пасираме и добавяме масло, ако е сухо, добавяме прясно мляко. Като е готово, сервираме 2 кюфтета с картофеното пюре.