Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа. Нарежете лука на много ситно и го добавете към каймата.
Прибавете яйцето, галетата и овкусете по ваш вкус. Омесете каймата и я оставете да престои 30 минути.
През това време обелете картофите, измийте и ги сварете.Изцедете ги от водата като оставите 100 мл от нея в картофите. Стоплете млякото до завиране.
Намачкайте картофите като добавяте от горещото мляко до желаната гъстота.
Прибавете маслото, солта и разбъркайте. Изсипете картофеното пюре в намазнена тавичка. От каймата оформене малки кръгли кюфтенца и ги изпържете.
Наредете кюфтенцата върху пюрето, като леко ги притиснете, за да потънат до половината.
Отгоре покрийте с рендосан кашкавал.
Запечете в загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала.
Запечените кюфтета с картофено пюре и кашкавал са готови.