Начин на приготвяне
В съд поставяме ситно нарязаният лук, яйцето, намачканите картофи и подправките.
Всичко това разбъркваме и сместа за кюфтетата е готова. Оформяме кюфтетата, като се стараем да са еднакви по големина. Овалваме ги в брашно и ги оставяме на страна.
Пюрето приготвяме по следния начин. Сваряваме картофите в леко подсолена вода, след което ги обелваме. С помощта на пасатор ги пасираме заедно със солта, черния пипер и маслото.
Соса приготвяме ето така. В по-дълбока тенджерка нарязваме лука на много ситно и задушаваме в 2-3 супени лъжици олио.
След като се задуши добре, добавяме 1 ч.л. червен пипер и доматения сок.
Посоляваме и разбъркваме. Прибавяме и 1 ч.ч. вода. След като заври, добавяме кюфтетата.
Оставяме на тих огън за около 30 минути, за да се сгъсти сосът и сварят кюфтетата. Накрая добавяме и 2 супени лъжици брашно, които предварително сме разтворили с вода, за да се сгъсти сосът.
Поднасяме по следния начин. В по-дълбока чинийка слагаме две или три кюфтета по ваш избор. С помощта на лъжица за сладолед гребем от пюрето и поставяме по средата на чинията една топка.
Внимателно с помощта на черпак изсипваме от готовия сос в чинията, като се стараем да не поливаме върху доматеното пюре.
Поръсваме с нарязания на ситно магданоз и поднасяме.