Начин на приготвяне
С помощта на миксер разбиваме добре 2 яйца заедно със захарта и малко олио. Изстискваме 2-та портокала, прецеждаме сока и също го добавяме към сместа.
Смесваме брашното и бакпулвера и постепенно го добавяме към сместа. Получаваме меко тесто, но не трябва да е лепкаво. Оформяме малки топчета с големина на орех.
В подходящ тиган слагаме олиото да се загрее и пържим топчетата. Тъй като ще започнат да се подуват, не слагаме по много наведнъж да пържим и оставяме място между тях.
Когато станат златисти на цвят и започнат да се разпукват, са готови. Изваждаме топчетата на хартия, за да не са мазни.
Поръсваме ги с пудра захар.
Можем да сервираме с мед, домашно сладко, а защо не и с топка сладолед.