Начин на приготвяне
Лукът, морковите, целината и пилето нарязваме на големи парчета. Пържим в зехтин с мащерката. След това се добавят 500 мл вода и се вари в продължение на 10-15 минути.
Нарежете лука, чесъна и магданоза на ситно. Доматите ги обелете и нарежете на много ситно. В бульона от пилето добавяме прясното мляко, маслото, брашно и солта и бъркайте на котлона поне 10 мин.
Пилешкото се запържва в зехтин, сол и черен пипер, добавя се нарязания на ситно лук, чесън, домати и магданоз.
Отстранете от огъня и преместете в блендер, добавете маскарпонето и разбъркайте. Вземете малко от картофено тесто, изпънете на ръцете си и сложете плънка от пилето и оформете във формата на яйце.
Яйцата се смесват с 100 мл вода, сол и черен пипер. Потапяме в брашно, след това се потапя в яйце и галета.
Пържим до златисто в горещото олио.