Печена тиква с мед, портокал и зехтин

МерсинМерсинНовак18
14/01/2017
"Нестандартно вкусен десерт - оставяме на вас да откриете какво точно се крие зад тези думи "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 237
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • тиква - по възможност тиква цигулка
  • портокал - 1 бр.
  • мед - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на малки по възможност правоъгълни кубчета. Поставя се в тава.

Портокалът се изстисква и се смесва заедно с меда и зехтина.

Тиквата се полива с получената течна смес. Пече се на 210 градуса.

Готова е, когато се изпари водата.

Получава се нестандартно вкусен десерт.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар