Печена тиква с мед, портокал и зехтин

МерсинМерсин
Новак
18
260
62
30/12/2019
"Нестандартно вкусен десерт - оставяме на вас да откриете какво точно се крие зад тези думи "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 380
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на малки по възможност правоъгълни кубчета. Поставя се в тава.

Портокалът се изстисква и се смесва заедно с меда и зехтина.

Тиквата се полива с получената течна смес. Пече се на 210 градуса.

Печената тиква е готова, когато се изпари водата.

Получава се нестандартно вкусен десерт. Печената тиква с мед, портокал и зехтин си заслужава, опитайте.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар