Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с тиква

Сиропирана баница с тиква

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Сиропирана баница с тиква
Снимка: Emilia Krumova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Сочна баница, която направо се топи в устата - две парчета ще си вземете и пак няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • тиква - 700 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 20 г
  • орехи - 150 г
  • олио - 100 мл
  • за сиропа
  • вода - 120 мл
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме тиква тип цигулка, настъргваме я на по-ситно ренде. Ореховите ядки смиламе на ситно.

В голяма купа смесваме тиквата, захарта, орехите и ванилията. Разбъркваме ги добре.

Корите по една намазваме с малко олио. Навиваме корите по две, за да не изгори при печене.

Върху всяка слагаме от тиквената плънка, като я разпределяме равномерно и навиваме на руло.

Нареждаме рулата, които се получават, в намазана с олио тава. Печем в умерена фурна. За да не изгори, преди тиквата да се е сварила, можем да покрием с фолио за печене през първите 10 минути от печенето.

През това си приготвяме сиропа. Слагаме на котлона съд с водата и захарта и го оставяме да заври. След това оставяме сиропа да се охлади.

Когато сладката баница ни е готова, я поливаме със сиропа и покриваме, за да се задуши. Оставяме я да поеме сиропа поне 3 часа.

Сиропираната баница с тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: