Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Мариновани камби с оцет и мед

Мариновани камби с оцет и мед

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мариновани камби с оцет и мед1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
62 мин.
"Още една изпитана рецепта за мариновани камби, която трябва да опитаме на всяка цена!"

Необходими Продукти

  • камби
  • оцет - 2.5 л.
  • вода - 2.5 л.
  • сол - 500 г
  • мед - 500 г
  • олио - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре развити, здрави, червени камби се измиват в обилно количество вода, а дръжките им се отрязват близо до основата.

Камбите се попарят за 1–2 мин. във вряща марината, приготвена в съотношение 2.5 л. вода, оцет – 2.5 л. , сол – 500 г , мед – 500 г, олио – 500 мл.

Нареждат се в буркани и се заливат с марината, в която са попарени.

Бурканите се затварят плътно и се оставят на студено място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
46
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Доколкото виждам това е само маринатата независимо от кг зеленчуци само че, не зная колко буркана ще се залеят.
04.11.2024 11:31
mima
mima
ЗА 10КГ КАМБИ СТАВА ВЪПРОС
13.09.2013 14:50
2
Геро
Геро
явно не! щом не пише...вие ако няма да сте спокойни, си сложете по 1-2 аспирина :)
12.10.2012 16:40
1
валя
валя
Аспирин слага ли се?
11.10.2012 12:02
2
маринела
маринела
Аспирин слага ли се ?
07.09.2011 13:02
Kireva
Kireva
Колко килограма са камбите ?
30.09.2010 18:43
2