Начин на приготвяне
Във кипяща подсолена вода слагаме просото да се вари около 10 минути. Оставя се под капак на топло да си поеме течността.
Пилешкото филе се нарязва на жулиени и се запържва на тиган с малко зехтин.
Като побелее месото, прибавяме лука и моркова - предварително нарязани на жулиени.
Когато зеленчуците започват да се карамелизират леко, се добавят накъсаният на парчета спанак и обелената и нарязана на тънки резенчета ябълка.
Овкусявам пилето с хималайска сол и черен пипер. Зеленчуците и ябълката трябва да останат живи или леко хрупкави.
Сглобяваме ястието, като с помощта на ринг или друго в центъра на чинията оформяме кръг от свареното просо и около него запърженото пилешко месо със зеленчуците.
Пилето с ябълка, зеленчуци и просо е готово.
Коментари
Снимка можете да добавите, като чукнете в полето "добави снимка" , което се намира в горния десен ъгъл на моята снимка към рецептата.
Просото сварих в съотношение към вода 1:4. Сготвих за 4 порции. Добавих 1/2 чаша карфиол и 1 червена пиперка. Вместо суров спанак - 2 топчета замръзен.
Не виждам откъде да добавя снимка.