Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с ябълка, зеленчуци и просо

Пиле с ябълка, зеленчуци и просо

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пиле с ябълка, зеленчуци и просо
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Сочно пилешко месце в необикновено вкусна и здравословна компания"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 150 - 200 г
  • лук - половин глава
  • моркови - 1 бр.
  • спанак - 1 стрък пресен заедно с корена
  • ябълки - 1 бр. малка (зелена)
  • зехтин - 1 с.л.
  • хималайска сол
  • черен пипер - на вкус
  • просо - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във кипяща подсолена вода слагаме просото да се вари около 10 минути. Оставя се под капак на топло да си поеме течността.

Пилешкото филе се нарязва на жулиени и се запържва на тиган с малко зехтин.

Като побелее месото, прибавяме лука и моркова - предварително нарязани на жулиени.

Когато зеленчуците започват да се карамелизират леко, се добавят накъсаният на парчета спанак и обелената и нарязана на тънки резенчета ябълка.

Овкусявам пилето с хималайска сол и черен пипер. Зеленчуците и ябълката трябва да останат живи или леко хрупкави.

Сглобяваме ястието, като с помощта на ринг или друго в центъра на чинията оформяме кръг от свареното просо и около него запърженото пилешко месо със зеленчуците.

Пилето с ябълка, зеленчуци и просо е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Даниела, и Вашата идея също е интересна!
Снимка можете да добавите, като чукнете в полето "добави снимка" , което се намира в горния десен ъгъл на моята снимка към рецептата.
07.10.2020 04:32
Даниела Динова
Даниела Динова
Интересна идея.
Просото сварих в съотношение към вода 1:4. Сготвих за 4 порции. Добавих 1/2 чаша карфиол и 1 червена пиперка. Вместо суров спанак - 2 топчета замръзен.
Не виждам откъде да добавя снимка.
06.10.2020 20:05
1