Кюфтета от кисело зеле

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
130
422
151
263
1
15/12/2019
"От последната кисела зелка задължително направете кюфтенца, точно така - кюфтенца. Няма такава вкусотия"
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 127
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме картофите да се варят. След това нарязваме киселото зеле на много ситно също и главата лук.

Загряваме дълбок тиган с малко мазнина и добавяме лука. След като стане прозрачен, слагаме и зелето и пържим в продължение на 15 мин. Махаме от котлона.

След като са готови картофите, ги обелваме и смачкваме да станат на пюре и към тях добавяме изстиналото зеле.

След като смесим хубаво, добавяме и 2 от яйцата, ситно нарязания копър и магданоз, чубрицата, черния пипер, и сол на вкус.

От сместа оформяме кюфтета, които потапяме първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Вместо галета ние ползваме царевично брашно. С него стават по-хрупкави.

Пържим зеленчуковите кюфтета до златист цвят. Кюфтетата от кисело зеле са много вкусни, опитайте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар