Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Топящи се Маслени Кроасанчета

Топящи се Маслени Кроасанчета

АлександърАлександър
Новак
1310038
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
210 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
225 мин.
Порции
10
"Истинските кроасани се правят с масло, много масло, защото само тогава се топят в устата"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 160 г
  • топло мляко - 125 мл
  • захар - 50 г
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комбинирайте маята и захарта до течна консистенция. Смесете с млякото и оставете настрани.

Добавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате с ръка. Прибавете маята и разбъркайте до лепкаво тесто. Завийте тестото във фолио и го поставете в хладилника за 45 минути.

Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).

Обърнете тестото и разточете отново. Стъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 4 пъти. Обвийте го във фолио и поставете в хладилника за 2 часа.

Разточете тестото за последен път на правоъгълник. Използвайте нож за пица да изрежете тригълници.

Оформете кроасаните и ги поставете върху тава, постлана с хартия за печене. Изчакайте 45 минути на стайна температура, докато не си удвоят размера.

Загрейте печката на 230 градуса. Разбийте жълтъка с 10 мл вода и намажете добре кроасаните.

Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.

Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: