Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кесадиля с пилешко и чедър

Кесадиля с пилешко и чедър

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Кесадиля с пилешко и чедър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поканили сме приятери на мексиканска храна, опитайте тази кесадиля и ни кажете дали ще им хареса"

Необходими Продукти

  • лук - 1 гл.
  • пилешко филе - 1 бр.
  • сирене чедър - 50г
  • тортила - 2 бр.
  • доматено пюре
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лук нарязваме на ситно и го запържете до златисто кафяво в малко олио.

Пилешкото филе нарязваме на тънки кубчета и се запържва в олиото на силен огън в продължение на 2 минути, като се разбъркваме от време на време. Добавете доматеното пюре, черен пипер и сол, разбърква се и дръжте още половин минута и смесете с лука.

Една тортиля поставяме в горещ сух тиган и го поръсете с рендосаното сирене, слой от месото и пак слой от сирене.

След това покрийте с втората тортиля.

Гответе в продължение на 2-3 минути, след това внимателно трябва да се обърне от другата страна и там в продължение на 1-2 минути да стои.

Нарязваме на четири и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: