Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко на грил с чедър сос

Пилешко на грил с чедър сос

Пилешко на грил с чедър сос
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Всичко приготвихме с толкова любов - нищо чудно, че се изяде за минути"

Необходими Продукти

  • бира - 1/2 кенче светла
  • барбекю сос
  • лют сос
  • подправка гирос
  • микс за скара
  • прясно мляко - 100 мл
  • бял пипер
  • черен пипер
  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • чедър - 150 г /1 пакет топено сирене/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим маринатата от бирата, барбекю соса, лютия сос, Гироса, микса за скара и добавяме щипка пипер.

Обезкостяваме и начукваме бутчетата, и ги слагаме в маринатата за 1-2 часа.

Вече маринованите бутчета слагаме на грил тигана до златист цвят.

Соса правим от сиренето чедър с млякото и част от маринатата.

Бъркаме до еднородна смес, като внимаваме да не загори.

Накрая поливаме пилето с чедър сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: