Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Компот от джанки и праскови с индрише

Компот от джанки и праскови с индрише

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
54 мин.
"Вкусни тайни от кухнята на баба - днес ще ви покажем как да направите най-ароматния компот в света"

Необходими Продукти

  • джанки - 1 1/2 кг
  • захар - по 4 с.л. на буркан
  • вода
  • индрише - по 1 клонка в буркан
  • праскови - 1/2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре бурканите. Измиваме плодовете - първо джанките, без да им махаме костилките. Оставяме джанките цели.

Измиваме прасковите и ги режем на парчета - първо на половина, после всяко на по 4 бр. Слагаме в 2/3 от буркана плодове.

На всеки буркан слагаме по 4 с.л захар. Доливаме студена вода малко под ръбчето с вода. Прибавяме по 1 клонче индрише. Затваряме хубаво с капачки.

Слагаме бурканите в съд с вода. Слагаме да ги варим. Варим бурканите 14 мин.

Като се сварят компотите, ги вадим и ги обръщаме обратно с капачките надолу.

Прибираме ги след това на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: