Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Овесени триъгълници

Овесени триъгълници

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Овесени триъгълници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.

Необходими Продукти

  • брашно овесено - 1 ч.ч. + за поръсване
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1/4 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • олио - слънчогледово за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти освен олиото в купа и бъркайте, докато се получи тесто. Изсипете тестото върху повърхност, поръсена с овесено брашно, и разточете кръгла питка с диаметър около 25 см. Нарежете на 8 триъгълника.

Намажете с олиото голям тиган и изпържете овесените триъгълници. Като се стегнат, внимателно ги обърнете и пържете от другата страна за около 2 мин.

Охладете триъгълниците върху метална решетка, за да не се намокрят, ако са в чиния.

Поднесете с бучка масло, сладко или сирене. Може да се ползват и като гарнитура към крем супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: