Начин на приготвяне
Разтваряме праха за тортата, слагаме в 100 мл вода и разбъркваме, за да се разтвори много добре.
Слагаме в тенджера на котлона 900 мл прясно мляко да се свари. Прибавяме 130 г бяла захарта и разбъркваме. След като почти се е сварило и разтворила захарта, прибавяме шоколада. Начупваме бял шоколад в млякото на малки парчета.
Праха за крема го прибавяме и него и разбъркваме много добре, като бъркаме непрекъснато, за стане гладък и пухкав, а не на бучки. След като се сгъсти кремът, го дърпаме от котлона.
В голяма йена редим един ред крем на тънък ред. Следва бисквити /какаови, квадратни, големи на размер/. Където е нужно, си режем парчета и ги допълваме на празните места.
Нанасяме 1 ред крем и заглаждаме. Следва ред бисквити. Следва пак ред крем и заглаждаме да стене равно.
Трябва да ни се получат два реда бисквити и три реда крем. Слагаме в хладилника да стегне за 5-6 часа.
Режем на парчета и сервираме.