Медена бисквитена торта

Stefka HristovaStefka Hristova
Новак
3
1
1
15/01/2017
"Ако и вие обожавате домашно приготвените торти - запишете си рецептата, хапвайте и оценявайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 963
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Нишестето, захарта, жълтъците и ванилията се миксират със 150 г мляко и 100 г сметана. Останалото мляко и сметана се поставят в тенджера и се оставят да закъкрят.

Дръпват се от котлона и на фина струя се влага в останалата смес, като непрекъснато се разбърква. Получената субстанция върнете на огъня и оставете да заври. Когато сместа започне да се сгъстява, дръпнете от котлона и охладете.

Приготвяне на тортата:

На дъното на форма за торта направете пласт от медени бисквити. Върху тях разпределете крем. Така процедирайте, докато свършат бисквитите и крема.

Приготвяне на глазурата:

Разтопете шоколада с олиото. Вложете прясното мляко. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. С глазурата покрийте тортата. Сложете в хладилник за няколко часа.

Като стегне глазурата, може да поръсите с рендосани медени бисквити.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар