Бишкотени бонбони

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Бишкотени бонбони
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Страхотни бишкотени бонбони, които се приготвят много лесно. Трудната част е да им устоите и да не ги излапате до последния"

Необходими Продукти

  • шоколад - 100 г млечен
  • бишкоти - 1/2 пакет
  • жълтък - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички бишкоти се разделят на четири парчета.

Маслото и жълтъкът се разбиват с двете супени лъжици пудра захар. Трябва да се получи гладък крем, с който да можем да слепваме две по две бишкотените парчета.

След като сме ги слепили, ги вкарваме за кратко в хладилник, за да се стегне кремът. В подходяща касерола слагаме прясното мляко, 2 супени лъжици какао и 2 супени лъжици пудра захар и варим, докато се сгъсти. Оставяме да изстине.

След това всяка от слепените бишкоти се потапя в него и веднага се овалва в предварително настъргания млечен шоколад.

Бишкотените бонбони се поставят в хладилник за около 2 часа, за да се стегнат.

Страхотни са тези бонбони, опитайте ги.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: