Пица-фокача

Фати КамбероваФати КамбероваПомощник Готвач107389252
15/01/2017
"От сърцето на Италия директно на вашата трапеза - ароматна пица-фокача "
Приготвяне70 мин.
Готвене20 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 120
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода и айряна разтваряме прясната мая. Добавяме захарта, солта, разбитото яйце и зехтина. Разбъркваме добре. Прибавяме пресятото брашно и омесваме меко тесто. Готовото тесто намазваме обилно със зехтин и оставяме на топло за 1-2 часа, покрито с кърпа, да втаса.

Втасалото тесто се разделя на 2 равни части, като едната използвах за пицата-фокача, а с другата може да приготвите най-разни вкусотии.

В намаслена тава взимаме една част от тестото и го разпъваме в тавата.

В купа разбъркваме доматения сок, доматеното пюре и кетчупа заедно със сухите подправки - босилек, риган и чубрицата. Намазваме отгоре върху тестото готовия сос и подреждаме с продуктите отгоре.

Вече подредената пица-фокача оставяме за 10 минути да бухне и печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до готовност.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар