Артишок с картофи

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
12
15/01/2017
"Стане ли дума за вкусни зеленчукови изкушения, може да ни се доверите - истински майстори сме в приготвянето им "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 169
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в тава с хартия за печене и ги поръсете със зехтин и розмарин. Печете на 230 градуса за 30 минути.

Междувременно трябва да почистите артишока. Това е най-трудната част от тази рецепта.

Първо премахнете външните листа и отрежете върха. Разрежете го на половина и с помощта на лъжица премахнете вътрешната брада. След това разрежете на още две половини.

Така от един артишок ще получите 4 парчета. Накиснете го в подкиселена вода (изстискан лимон или оцет), за да предотвратите промяната в цвета.

След като извадите картофите от фурната, добавете артишока и отново поръсете със зехтин, сол, и черен пипер.

Печете още 30 минути на 180 градуса.

Сервирайте топлo за гарнитура на риба и месо или като основно, поръсено с прясно чили и куркума.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар