Начин на приготвяне
Затоплете сметаната в малък съд, но без да завира.
Смесете брашното с маята в купа. Добавете затоплената сметана, захар, захар с лимон, сол, извара, яйце и разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска-, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто.
Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло, за да втаса, докато видимо увеличи обема си. Поръсете тестото с брашно и размесете върху леко набрашнена повърхност, като добавите предварително смесените сушени плодове и бадеми с конфитюр в тестото.
Разтопете маслото. Оформете тестото в правоъгълник и го намажете с половината от разтопеното масло. Разделете тестото на две, за да получите два правоъгълника, и ги сплетете.
Намазнете форма за печене и застелете с хартия за печене. Поставете тестото в нея и го оставете отново на топло, докато втаса още веднъж. Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 50 минути на 180°C.
След изпичане извадете щолена заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади за 10 минути. Докато е още топъл, намажете щолена с остатъка от маслото и поръсете с предварително смесената пудра захар със захар с аромат лимон.