Пикантно сухо мезе

16/01/2017
"Нарежете на тънко, поднесете и ... не жалете виното за това пикантно сухо мезе"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 981
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско филе - 10 кг
  • морска сол - 2 пакета
  • червен пипер - лют
  • червен пипер - сладък за овалване
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете филенцата. На дъното на тава посипете морска сол. Наредете филетата. Посипете ги обилно с морска сол и ги покрийте от всички страни.

Оставете ги за 24 часа, за да си поемат от солта. Готовите филенца изчистете от солта.

Смесете две части сладък червен пипер и една част лют червен пипер. Добавете и млян черен пипер/количеството по желание/. Размесете.

Оваляйте филенцата от всички страни в пипера. С помощта на игла и конец, направете закачалки.

Закачете ги на прът и ги оставете на проветриво място за около 7-8 дни. Готовото филе сложете в торбички и приберете във фризер, за да не пресъхва.

Нарежете на тънко при поднасяне! Налейте и чаша червено вино! Наздраве!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар