Начин на приготвяне
Оформете свинските филета. На дъното на тава посипете морска сол. Наредете филетата. Посипете ги обилно с морска сол и ги покрийте от всички страни.
Оставете ги за 24 часа, за да си поемат от солта. Готовите филенца изчистете от солта.
Смесете две части сладък червен пипер и една част лют червен пипер. Добавете и млян черен пипер/количеството по желание/. Размесете.
Оваляйте филенцата от всички страни в пипера. С помощта на игла и конец, направете закачалки.
Закачете сушениците на прът и ги оставете на проветриво място за около 7-8 дни. Готовото филе сложете в торбички и приберете във фризер, за да не пресъхва.
Нарежете мезето на тънко при поднасяне! Налейте и чаша червено вино! Наздраве!
Пикантното сухо мезе е готово.