Карамелено бижу

Карамелено бижу
Снимка: Росица Миланова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"На вкусен десерт калориите не се броят, не знаете ли"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 9 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • Сиропиране
  • компот - от ягоди, малини или др.
  • Намазване
  • конфитюр - от ягоди, малини или др.
  • Заливане
  • карамелизирана захар - може и само пудра захар ако не обичате карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се разбиват. Сместа се излива в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене и се пече във фурна на 170 градуса до готовност.

След като вече е готов блатът се изкарва от фурната, оставя се настрани да се охлади.

След това се нарязва с кръгъл ринг (чаша за вино също става). Сиропира се и се намазва с конфитюра.

След това се приготвя карамелизираната захар и се залива. Оставя се за малко в хладилника да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: