Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта с миксер. Разбиват се до побеляване или докато увеличат обема си. След като яйчната смес побелее се прибавя ванилията.
Кората на един портокал се рендосва на едрото ренде. След това се прибавя към яйчната смес.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Брашното с бакпулвера се прибавят постепенно към сместа. Разбива се докато стане еднородна смес.
След това сместа се изсипва в набрашнена тава, като отгоре се заравнява. Готовият блат се пече на умерена фурна - 170 -180 градуса. Пече се за около 20-25 минути. Готовността на блата се проверява с клечка за зъби.
Когато е готов се изважда от фурната и се оставя да изстине. След като изстине се приготвя сиропът. На котлона се слагат водата и захарта да заври. Сиропа трябва леко да се сгъсти.
След това се залива блатът и реването се оставя за няколко часа да попие.
Реването с портокалови корички е готово.