Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с портокалови корички

Реване с портокалови корички

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Реване с портокалови корички
Снимка: Христилияна Димитрова
4 / 5
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Сочно и ароматно - това е съвършеното реване"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 пакетчета
  • портокалова кора - кората на един портокал
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта с миксер. Разбиват се до побеляване или докато увеличат обема си. След като яйчната смес побелее се прибавя ванилията.

Кората на един портокал се рендосва на едрото ренде. След това се прибавя към яйчната смес.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Брашното с бакпулвера се прибавят постепенно към сместа. Разбива се докато стане еднородна смес.

След това сместа се изсипва в набрашнена тава, като отгоре се заравнява. Готовият блат се пече на умерена фурна - 170 -180 градуса. Пече се за около 20-25 минути. Готовността на блата се проверява с клечка за зъби.

Когато е готов се изважда от фурната и се оставя да изстине. След като изстине се приготвя сиропът. На котлона се слагат водата и захарта да заври. Сиропа трябва леко да се сгъсти.

След това се залива блатът и реването се оставя за няколко часа да попие.

Реването с портокалови корички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: