Начин на приготвяне
Козето месо се нарежда в съд със сол - ред сол, ред месо, ред сол. Така престоява 6 дни. На третия ден кървавата сол се заменя с нова.
На седмия ден се прави саламура от 180 г сол и 1 л вода/количеството на саламурата според количеството месо. В саламурата престоява още 6 дни.
На 13 ден се обезсолява в чиста питейна вода до безсолно на вкус, при нужда водата се сменя няколко пъти.
Обезсолената пастърма се налага за 1 час с бялото вино и смления сминдух - 0.200 мл вино на 1 кг месо; на 1 л вино/1 пакет смлян сминдух.
На вече готовата за сушене козя пастърма не се слагат никакви подправки.
Коментари
ПРЕПОРЪКА
Относно рецептите публикувани от мен
За в бъдеще да не правите промени в рецептите и посочените продукти в тях.