Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле с месо, картофи и домати

Кисело зеле с месо, картофи и домати

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
189141
Кисело зеле с месо, картофи и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г
  • лук - 2 глави
  • кисело зеле - 850 г
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • картофи - 1 кг
  • домати - 425 г, може и от консерва
  • сметана - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Когато са готови ги отцедете и сипете прясно мляко. Мачкайте ги докато станат на каша.

Запържете лука и каймата в малко мазнина. Извадете и в същия тиган запържете киселото зеле с бекона и добавете кимиона.

Обелете доматите и ги намачкайте в купа, добавете сметаната, яйцата, солта, черния и червения пипер.

В тава наредете зелето, отгоре разпрострете каймата. После изсипете доматено-яйчената смес и най-горният пласт е с картофената каша. Поръсете с галетата и сложете маслото на люспи.

Печете на 180 градуса за 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: