Торта с много шоколад

16/01/2017
Димана
отДиманаНовак323
"Първо хапнете от тортата, после ще имате време да счупите бутона от лайкове "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 895
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата с една чаша мляко. Добавете 11 с.л. захар и разбийте добре докато се разтвори. Добавете какаото и брашното. разбийте добре за да не останат бучици от брашното. Постепенно добавете останалото мляко.

Изсипете сместа в тенджера и на средна температура бъркайте постоянно докато се получи гъст крем. Отстранете от котлона и добавете вътре маслото и двата млечи шоколада. Бъркайте докато се получи еднородна смес.

Разтопете две супени лъжици захар в четири супени лъжици топла вода. Използвайте я, за да навлажнявате леко блатовете. Ако харесвате по-сиропирани торти, спокойно може да удвоите количеството вода и захар.

Сиропирайте първия блат, сложете отгоре крем, добавете вторият блат, сиропирайте го. Сложете и третия блат и с останалия крем измажете тортата отстрани и отгоре.

Настържете белия шоколад и поръсете отгоре и отстрани с него цялата торта. Хубаво е да престои 12 часа, преди да се разреже.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар