Торта с много шоколад

ДиманаДимана
Новак
3
6
1
29/12/2019
"Първо хапнете от тортата, после ще имате време да счупите бутона от лайкове "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 091
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата с една чаша мляко. Добавете 11 с.л. захар и разбийте добре докато се разтвори.

Добавете какаото и брашното. разбийте добре за да не останат бучици от брашното. Постепенно добавете останалото мляко.

Изсипете сместа в тенджера и на средна температура бъркайте постоянно докато се получи гъст крем. Отстранете от котлона и добавете вътре маслото и двата млечни шоколада. Бъркайте докато се получи еднородна смес.

Разтопете две супени лъжици захар в четири супени лъжици топла вода. Използвайте я, за да навлажнявате леко блатовете. Ако харесвате по-сиропирани торти, спокойно може да удвоите количеството вода и захар.

Сиропирайте първия блат, сложете отгоре крем, добавете втория блат, сиропирайте го. Сложете и третия блат и с останалия крем измажете тортата отстрани и отгоре.

Настържете белия шоколад и поръсете отгоре и отстрани с него цялата шоколадова торта.

Хубаво е да престои 12 часа, преди да се разреже.

Тортата с много шоколад е страхотна.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар