Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и свинското на хапки.
Загрейте част от маслото в дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете леко лука за около 5 минути. Добавете месото. Пържете около 8 минути или докато остане на мазнина.
Прибавете доматеното пюре, черния пипер и 1 ч.ч. вода. Оставете месото да се готви около 40 минути, като ако се наложи долейте вода до пълното омекване на месото.
Междувременно измийте булгура и го отцедете.
Загрейте останалото масло и го запържете с нарязаните люти чушки. Залейте го с 3 ч.ч. бульон и добавете месото.
Прехвърлете ястието в тава и запечете докато булгурът поеме бульона или около 15-20 минути. Сервирайте ястието поръсено с магданоз.
Свинското месо с булгур е много вкусно.
Адаптирано от Меню