Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф с кисело мляко

Пилаф с кисело мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пилаф с кисело мляко1 / 2
09/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Класическо изкушение от Турската кухня, което впечатлява с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • ориз - 3/4 ч.ч. дългозърнест
  • вода - 1 ч.ч. гореща или пилешки бульон
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза в няколко води и го отцедете. Залейте го с гореща вода и оставете така 15 минути да престои. Отцедете го и го сложете в сгорещеното масло в тиган на котлона.

Бъркайте за 2-3 минути и добавете 1 ч.ч. гореща вода или пилешки бульон, солта и черен пипер на вкус. Намалете котлона и варете до абсорбиране на течността от ориза.

Снемете след това от огъня, покрийте тенджерата с кърпа, сложете капака и запарете така за 5-10 минути. Поднесете порция пилаф с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
масло - 2 с.л.
...Отцедете го и го сложете в сгорещеното масло в тиган на котлона.
09.10.2013 11:17
2
Лозка
Лозка
а къде вие маслото
09.10.2013 11:16
1