Бананово-какаов сладкиш без брашно

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2k
798
634
29/12/2019
"Няма да повярвате колко е вкусен и се приготвя без грам брашно "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 153
  • Преглеждания за месеца522
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте с пасатор бананите, към тях прибавете яйцата. Маслото разтопете и прибавете към сместа. След това добавете какаото и фъстъченото масло.

Разбъркайте хубаво до хомогенна смес. Таханът /в моят случай фъстъченото масло/ ще сгъсти сместа и ще заприлича на кексово тесто. Много вкусно се получава с лешников тахан.

Накрая прибавете нарязаните на дребно орехи. Разбъркайте за последно сместа. Поставете в желаната форма, като преди това сте я намазали с масло. Пече се около 20-25 минути на 175 градуса.

Може да полеете сладкиша с разтопен шоколад, след това нарежете на желаните парчета, докато шоколадът не се е втвърдил.

Този шоколадов сладкиш е подходящ за диабетици! Няма брашно и захар!

Бананово-какаовият сладкиш без брашно е много вкусен.

Ръчно кухненско сито - със скала
За хубаво тесто използвайте това:
Ръчно кухненско сито - със скала
13.00 лв.
Виж ››

За професионалисти и любители - удобно за работа ръчно сито, разграфено за най-удобно дозиране

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Силвия Маринова
Сладкишът наистина се приготвя много бързо,всички съставки в бленда и след секунди сместа е готова. Аз го направих с лешников тахан но не ни допадна на вкус, може би заради консистенцията, отвътре прилича на парфе.
1
0