Шпроти на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шпроти на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Искате ги хрупкави, но без да са пържени - ето ви рецептата"

Необходими Продукти

  • шпроти - 700 г пресни
  • лимони - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чили - на вкус
  • вино - 1 ч.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете предварително почистените и добре измити шпроти обилно със сол и оставете така за 1 час. След това ги изплакнете и ги нанижете на шишчета - по колкото се съберат. Хубаво поръсете шишчетата със сол, черен пипер, може и чили. Подредете ги в намазнена тава.

Загрейте малко мазнина в тиган и запържете за съвсем кратко накълцаните чесън и лук. Сипете ги върху шишчетата риба и долейте виното в тавата. Сложете да се пекат до готовност в предварително загряна умерена фурна. Поднесете с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

tedi
tedi
Рецептата е супер.Бих ви препоръчала повечко лук става много вкусен.
22.05.2013 19:47
2