Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Печени чушки със сос Бешамел

Печени чушки със сос Бешамел

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988481
Печени чушки със сос Бешамел2 / 2
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Толкова вкусно и толкова лесно за приготвяне, нямаме търпение да го опитате и да споделите колко ви е харесало"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. печени
  • прясно мляко - 1 литър
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печените и почистените добре от семки чушки ги нарязваме на парчета около 2 см. и ги запържваме в тиган с горещо олио, като от време на време се разбъркват.

След като са вече изпържени ги изваждаме от тигана и ги прехвърляме в друг съд.

В този същия тиган добавяме 2/3 ч. чаша олио и по малко прибавяме брашно, като непрекъснато бъркаме, за да не се получават бучки и сместа да не залепне.

Прибавяме прясното мляко по малко, като интензивно бъркаме докато се получи необходимата гъстота и добавяме изпържените чушки.

Оставяме соса Бешамел да ври още малко, като пак разбъркваме. Разбиваме един жълтък и го прехвърляме към соса, поръсваме с малко сол и черен пипер. Получава се нещо като миш маш, който е много вкусен.

Печените чушки със сос Бешамел се поднасят топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: