Начин на приготвяне
Печените и почистените добре от семки чушки ги нарязваме на парчета около 2 см. и ги запържваме в тиган с горещо олио, като от време на време се разбъркват.
След като са вече изпържени ги изваждаме от тигана и ги прехвърляме в друг съд.
В този същия тиган добавяме 2/3 ч. чаша олио и по малко прибавяме брашно, като непрекъснато бъркаме, за да не се получават бучки и сместа да не залепне.
Прибавяме прясното мляко по малко, като интензивно бъркаме докато се получи необходимата гъстота и добавяме изпържените чушки.
Оставяме соса Бешамел да ври още малко, като пак разбъркваме. Разбиваме един жълтък и го прехвърляме към соса, поръсваме с малко сол и черен пипер. Получава се нещо като миш маш, който е много вкусен.
Печените чушки със сос Бешамел се поднасят топли.