Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Следпразнична яхния

Следпразнична яхния

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Следпразнична яхния
Снимка: Росица
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Вадите, какво то е останало в хладилника след празниците, и готвите супер вкусна и много апетитна яхния точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 г
  • кебапчета - кюфтета /наденица / свинска пържола/ колбас / пилешко бутче
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • доматено пюре - или домати от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наричам тази рецепта следпразнична или изпразни хладилник, защото си е точно такава.

След Нова година например ми останаха 2 кебапчета, 1 наденица, 1 свинска пържола и половин панирано пилешко бутче.

Какво може да направите? Нарязвате лука и гъбите и ги задушавате с подправките.

Докато те се задушават нарязвате каквото месо ви е останало като: кебапчета / кюфтета / наденица / св. пържола/ колбас / пилешко бутче и ги прибавяте към лука и гъбите.

Добавяте доматите и ако яхнията е станала гъста, може да добавите малко вода.

Готви се най-много 10 минути и е готово. Следпразничната яхния е вкусна, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: