Начин на приготвяне
Сварете яйцата, за предпочитане е да са твърдо сварени. Разделете на розички броколите. Ако искате да използвате и пънчето трябва добре да го обелите и нарежете на кубчета.
Заврете водата и разтворете в нея 3 кубчета телешки бульон (обикновено 1 кубче = 500 мл вода). Сложете първо кубчетата от пънчето и ги варете 5 мин, чак след това добавете розичките и варете още 5 мин.
Отцедете в гевгир, добавете маслото и внимателно разбъркайте, за да не нарушите целостта на розичките. Нарежете твърдо сварените яйца на кубчета и ги разпределете върху броколите.
Сервирайте като гарнитура към леки меса или като салата, предястия, а защо не и като основно. Ще видите, че сварените в силен бульон броколи, маслото и яйцата са една отлична комбинация.