Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пържено пиле с масло и броколи

Пържено пиле с масло и броколи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пържено пиле с масло и броколи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Аламинут с аромат на масло - приготвен за минути, без усилия и с чудесен вкус"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г цели (1 бр. големи или 2 бр. по - малки)
  • броколи - 300 г
  • портокали - 1 и 1/2 бр.
  • масло - 25 г.
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват и подсушават. За да бъдат по-крехки, може да се мариноват предварително в прясно мляко за една нощ. Ако пропускате да ги окрехкотявате по този начин, не е проблем, защото при правилно готвене пилешкото филе така или иначе ще си стане крехко. Тайната е да не се прекалява с времето.

Броколите се накъсват на розички и се измиват. Бланшират се във вряща подсолена вода за 5-6 минути и се отцеждат.

Маслото и зехтинът се загряват на силен огън.

Още преди да се е разтопило напълно маслото, се слагат едро нарязаните пилешки гърди и се поръсват с розмарин. Запържват се до леко златисто от двете страни - по две минутки на всяка трябва да е достатъчно.

Изстисква се директно върху тях сокът от единият портокал и се готви минутка две докато леко се редуцира и хубаво се слее с маслото.

Добавят се броколите за кратко и те да поемат от маслото и портокала и накрая всичко се посолява на вкус.

Ястието се поднася топло заедно със соса, който е останал. Украсява се с парченца от половинката портокал.

Обичам бързите и вкусни ястия и това пържено пиле с масло и броколи е едно от тях.

Спестява време и усилия, а резултатът е чудесен.

Насладете му се и вие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михаил Иванов
Михаил Иванов
Всичко стана прекрасно, но малко промених рецептата. Използвах пилешка пържола от бут, пресен лук 3 броя, див чесън и накрая поръсих с кашкавал.
21.08.2019 21:00
1
1
Покажи всички подкоментари