Начин на приготвяне
Пилешките гърди се измиват и подсушават. За да бъдат по-крехки, може да се мариноват предварително в прясно мляко за една нощ. Ако пропускате да ги окрехкотявате по този начин, не е проблем, защото при правилно готвене пилешкото филе така или иначе ще си стане крехко. Тайната е да не се прекалява с времето.
Броколите се накъсват на розички и се измиват. Бланшират се във вряща подсолена вода за 5-6 минути и се отцеждат.
Маслото и зехтинът се загряват на силен огън.
Още преди да се е разтопило напълно маслото, се слагат едро нарязаните пилешки гърди и се поръсват с розмарин. Запържват се до леко златисто от двете страни - по две минутки на всяка трябва да е достатъчно.
Изстисква се директно върху тях сокът от единият портокал и се готви минутка две докато леко се редуцира и хубаво се слее с маслото.
Добавят се броколите за кратко и те да поемат от маслото и портокала и накрая всичко се посолява на вкус.
Ястието се поднася топло заедно със соса, който е останал. Украсява се с парченца от половинката портокал.
Обичам бързите и вкусни ястия и това пържено пиле с масло и броколи е едно от тях.
Спестява време и усилия, а резултатът е чудесен.
Насладете му се и вие!
Коментари