Начин на приготвяне
Мандарините се изцеждат от сока на преса, не се мелят. Ябълките се измиват, обелват и нарязват на не много дебели парченца. Ябълките се поливат със сока от мандарини.
Царевичното брашно се смесва с канелата, ванилията и брашното от арония. Добавя се съм ябълките и хубаво се разбъркват. Слагат се в тава и се пъхат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се 20-25 минути.
През това време в купа се разбъркат останалият мед с овесените ядки. Аз лично използвам един пакет от овесените ядки на нестле, защото имат и кокос и какао и са доста приятно овкусени. Ако използвате обикновени овесени ядки, ще е добре тук да добавите още канела, ванилия или други аромати на вкус.
Получава се едно доста лепкаво и трудно за разнасяне тесто, особено ако медът е хубав. За улеснение може да го разтопите на водна баня предварително, за да е по-течен и да се смеси по-лесно с ядките.
Вадите тавата, заливате/ разнасяте тестото отгоре. Внимавайте да не смачкате ябълките. Връщате във фурната и печете още 25 минути.