Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват, заедно с олиото. След това се добавя пудрата захар и меда и отново се разбива много добре.
Брашното се пресява заедно със содата и канелата и добавя лъжица по лъжица към яйчената смес. Брашно се добавя до получаване на лепкаво, средно твърдо тесто, като то трябва да се отделя лесно и да не остава по ръцете.
Готовото тесто се разточва дебело с дебелина около 0.5 см. Използвайте се формички, които имате вкъщи.
Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене. Готови са, когато придобият лек розов цвят.
Глазурата се приготвя като белтъка се разбие много добре с пудрата и лимоновия сок. Сместа се разделя в зависимост от това, колко цвята бои ще използваме.
С помощта на шприц се украсяват меденките.
Коментари