Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките, отрязваме двете им крайчета. Всяка тиквичка отрязваме по дължина на две и издълбаваме с помощта на нож и малка лъжичка.
Издълбаната част я нарязваме на ситно с нощ и я поставяме в дълбок тиган с олио да се задуши, прибавяме нарязания лук на ситно и каймата с подправките.
Разбъркваме всички продукти, за да се смесят добре. Запържваме до готовност. В тавичка нареждаме тиквичките, посоляваме ги от вътрешната страна с универсална подправка. С лъжица пълним тиквичките с плънката.
Домата нарязваме на тънки колелца и нареждаме върху плънката. Слагаме да се пекат тиквичките. В тавичката наливаме 1 чаша вода, капваме няколко капки олио и сол, за да могат да се овкусят и отвън тиквичките.
Пекат се в умерена фурна около 30 минути. Готовите тиквички поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до получаване на приятен загар.