Патешка супа с кускус

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53271294
Патешка супа с кускус
Снимка: К.Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусно предложение за мъниците, които вече за захранени - а защо не и за техните родители, които обичат хубавата храна"

Необходими Продукти

  • патешко месо - около 50 - 60 г сварено
  • картофи - 2 бр. средни
  • праз - 1 парче около 2 - 3 см
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1/2 бр.
  • чушки - 1/3 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - няколко капки
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • бульон - 2 ч.ч.
  • кускус - 3 с.л.
  • хималайска сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се задушават празът, морковът и чушката. Когато омекнат се добавя доматът, нарязан на дребно.

След това се добавя бульона, а когато заври - картофите и солта.

Щом се сварят картофите се добавя месото и кускуса. Разбърква се добре. Накрая се добавя магданозът и супата се отстранява от огъня.

Жълтъкът се разбърква с малко лимонов сок, след което към него постепенно се добавя от супата лъжица по лъжица, докато и той се затопли и се добавя към вкусната патешка супа.

Супата се връща за кратко на огъня, докато заври. Патешката супа с кускус е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: