Ашуре с ябълка, стафиди и ядки

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
3k
660
763
3
18/12/2019
"Казват, че Ашурето е било любимата храна на Ной. Е, ако е било като това тук - определено сме склонни да вярваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 457
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте житото. Сварете го с водата и пръчка канела за около 40 мин.

Отстранете от котлона и затворете плътно съда, в който се варили житото, и оставете на топло място до пълното размекване на зърната.

Пасирайте, добавете захарта, една част от смлените ядки и ябълката, нарязана на малки парченца.

Размитото нишесте се прибавя към получената смес и се разбърква. Разпределете в купички и поднесете готовото ашуре с другата част от смлените ядки.

Ашурето с ябълка, стафиди и ядки е готово.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар