Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват с пудрата захар на сняг и се добавят орехите. Сместа се разпределя върху хартия за печене на 6 блата с диаметър 20 см. Пече се на обърната тава до зачервяване, като се внимава да не се изгори блатът.
Кремът винаги ми е бил проблем, докато не разбрах за този. Тактиката в прекрасния крем е последователността.
Приготвяте си крем 1 като разбивате жълтъците със захарта до побеляване.
Крем 2 също се разбива.
Крем 3 се затопля за да се разтвори добре какаото.
Като изстине крем 3 се прибавя постепенно към крем 1 с постоянно бъркане с миксера и като се разбърка добре се прибавя към крем 1.
Блатовете се отделят от хартията и се редят в поднос, като се редуват с крема. Отгоре също се слага от крема, така че се постарайте да ви стигне.
Глазурата се залива на тънка струя и се оформя по желание (тук е с дръжката на чаена лъжичка). Надявам се да ви е допаднала рецептата и да нямате провали :)
Коментари
блат - 2 супени купи орехи .... имам най-различни купи за супа, определено смятам, че и другите кулинари имат най-различни, коя от всичките да ползвам?
крем 2 - две пакетчета масло ?? има пакетчета по 125 г, по 250 г и по 500 г , кое от всичкото да се ползва. Предполагам, че е по 125 г, защо не е посочено за да е точно, аз ползвам масло само по 250 г - 500 г пакетчета..
крем 3 - да не стане като каша. - трябва да има милилитри, така не е ясно каква да е тази каша
глазура - 3 с.л. вода като каша????, а тук пък да бъде каша
Не е лоша рецептата, но обяснението е непълно и объркано. Не бих работила такава рецепта