Начин на приготвяне
Чушките се измиват хубаво, след това се опичат. Не ги печете до пълно зачерняване, защото така се белят по-трудно. Когато чушките са готови и леко изстинат, се обелват и се оставят в гевгир, за да може да се отцеди водата и да не ви пращят в тигана.
Междувременно се приготвя панировка. Брашното, галетата, чесънчето на прах и солта се слагат в дълбока чиния и хубаво се разбъркват.
Яйцата се разбъркват отделно в друга купичка, но ги разбъркайте добре, за да няма цял белтък.
След това се загрява мазнина в тиган.
И пърженето следва следните движения. Взимаме печена чушка, овалваме я хубаво в брашното. след което я топваме в яйцата и я мяткаме в тиган.
Не я пържим дълго време, колкото да се опържат яйцата и внимаваме да не загори. Това е!
Панирането винаги е връткаво, но винаги е вкусно! Приятен апетит!
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите чушки бюрек или този катък с печени чушки.
Коментари