Панирани печени чушки

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
64474168340
Панирани печени чушки
Снимка: Diddy Portarska
1 / 7
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Хем печени, хем панирани - как да не бъдат и изядени за нула време?"

Необходими Продукти

  • чушки - 15 бр.
  • олио - за пърженето
  • За панировката
  • брашно - 200 г
  • галета - 2 с.л.
  • чесън прах - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват хубаво, след това се опичат. Не ги печете до пълно зачерняване, защото така се белят по-трудно. Когато чушките са готови и леко изстинат, се обелват и се оставят в гевгир, за да може да се отцеди водата и да не ви пращят в тигана.

Междувременно се приготвя панировка. Брашното, галетата, чесънчето на прах и солта се слагат в дълбока чиния и хубаво се разбъркват.

Яйцата се разбъркват отделно в друга купичка, но ги разбъркайте добре, за да няма цял белтък.

След това се загрява мазнина в тиган.

И пърженето следва следните движения. Взимаме печена чушка, овалваме я хубаво в брашното. след което я топваме в яйцата и я мяткаме в тиган.

Не я пържим дълго време, колкото да се опържат яйцата и внимаваме да не загори. Това е!

Панирането винаги е връткаво, но винаги е вкусно! Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Malina Terziyska
Malina Terziyska
Тази рецепта може да се приготви с предварително печени и обелени чушки, консервирани в буркан. Като имаме впредвид, че в 1 буркан се побират около 10 - тина чушки, значи 1 и 1/2 буркана ще свършат работа.
27.01.2024 15:45
Анонимен
Анонимен
Никъде не видяхме печенето..?
10.11.2023 20:20
1