Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински дроб и месо в було

Свински дроб и месо в було

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свински дроб и месо в було
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
28/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"С такова мезе и весела компания ще помните тези моменти дълги години!"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 600 г
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави стар
  • свинско було
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • универсална подправка - пикантина за скара
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкисваме дроба в студена вода за няколко минути. Нарязваме свинското месо на дребни парченца. Дроба също нарязваме на малки кубчета.

Лука измиваме и нарязваме, в тенджера смесваме всичко, като добавяме от всички подправки и най-вече повече чубрица.

Така е хубаво да престои поне 1 час, след което нарязваме булото на квадрати или както се получи - зависи от самото парче.

Слагаме по 1 с.л лъжица от месото и дроба и завиваме като сарми. Печем на загрята скара до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: