Кисело зеле със свински кокал

DayaDaya
Новак
24
219
38
71
19/01/2017
"Обещахме да сме на диета и си държим на думата, само ще поръсим това кисело зеле с малко свински кокали, така - за вкус и аромат "
Приготвяне40 мин.
Готвене95 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 450
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свиснките кокали се слагат да се сварят, като към тях се добавят подправки изцяло по ваш вкус. Възможно е това да бъде комбинирана подправка за свинско месо или просто сол на вкус. Желателно е месото да е хубаво сварено.

Киселата зелка се изважда и се отцежда хубаво, след това се нарязва. Към нея се прибавя нарязаният морков, който се използва, за да неутрализира натрапчивата киселина на зелето.

Поставят се в тенджера и се слагат да се задушат на бавен огън. След десетина се прибавят червеният пипер, чесънът и доматеното пюре и яденето къкри така още 5-6 минути.

След като всичко е готово, към продуктите се прибавят сварените кокали с част от бульона (приблизително 2 чаени чаши). Задушаването продължава за още около 20 минути, след което гозбата се сваля от огъня.

Фурната се включва на 200 градуса, за да загрее. След това съдържанието на тенджерата е задушено, то се изсипва в тава за печене. Пече се 200 градуса около час.

За по-точна преценка следете фурната - когато зелето изглежда запечено, ястието е готово за консумация.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар